Top 50 GK question for TSC & PSC Nepal

50 GK question for TSC & PSC

Do you want to read General Knowledge about Nepal? Below, we are going to share 50 General Knowledge Questions and Answers about Nepal in order to enhance your General Knowledge power to complete competitive exams and school and college-level quizzes.

Actually, These Nepali Samanya Gyan is focused on the overall sectors of Nepal such as the History of Nepal, Geography of Nepal, Current Affairs etc. Hope that it will help to increase your General Knowledge Capability about Nepal.

Q1. In which district is Fungfung waterfall?
Answer: Nuwakot

Q2. How much of the Heritage of Nepal is to be celebrated in the World Heritage Site?
Answer: 10

Q3. Who did Jai Nepal use for the first time?
Answer: Shukraraj Shastri

Q4. Which is the first magazine in the Nepali language?
Answer: Gorkha India Life

Q5. How much percentage of Nepal’s total land is cultivated for Farming?
Answer: 17.97%

Q6. Which is the first highway of Nepal?
Answer: Tribhuvan Rajpath

Q7. What is the name of Kathmandu – Pokhara road?
Answer: Prithbi Highway

Q8. What is called a sheet placed in front of the book and behind?
Answer: Fly Leaf

Q9. Who was the Zero inventor?
Answer: Arya Bhatt

Q10. Which district has begun with producing tea?
Answer: Elam

Q11. When did the 14 zonal and 75 districts are divided occur in Nepal?
Answer: B.S. 2018 Baikhakh 01

Q12. How many MW of electricity has been produced in Nepal till now?
Answer: 1142 Mw

Q13. When will the earthquake day be celebrated in Nepal?
Answer: Magh 2

Q14. In what district should the Chhinnamasta temple be?
Answer: Saptari

Q15. What is the Tharu tribe called home Son-in-law?
Answer: Vwarpaithana

Q16. In what district should a Jakhira lake be?
Answer: Kapilvastu

Q17. What name is known next to the Bhandarkhal Festival?
Answer: Basnet festival

Q18. How many business ways have been opened by Nepal and India?
Answer: 27

Q19. What is the small district of Nepal after the local level division?
Answer: Bhaktapur

Q20. Where is the Ghorne waterfall?
Answer: Sankhuwasabha

Q21. Where did Gautam Buddha give the first sermon?
Answer: Sarnath of India

Q22. Who is the Second Miss Nepal of Nepal?
Answer: Sumi Khadka

Q23. How many big and small rivers are found in Nepal?
Answer: Almost 6000

Q24. Which is the temple in Nepal’s highest position?
Answer: Muktinath (3750m)

Q25. What agreement has the end of the first world war have?
Answer: Varseleej Agreement

Q26. When was the Untouchable-free Nation Announced to Nepal?
Answer: B.S. 2063 Jeth 21

Q27. What is the slogan of the first National Women’s Rights Day?
Answer: Destination of the prosperous Nepal end of the legitimate discrimination

Q28. What is considered to be the world’s first cash crop?
Answer: Tea

Q29. When has the plantation program started in Nepal?
Answer: B.S. 2002

Q30. Where is the lowest section of the Asian Highway?
Answer: Singapore

Q31. What is the first person climbing Mount Everest without both hands?
Answer: Sudarshan Gautam

Q32. When is the most black day considered in Nepal’s history of collegian?
Answer: B.S. 2044 Falgun 29

Q33. Who is the most climbing person on Mount Everest?
Answer: Kamirita Sherpa (24 times)

Q34. Which mountain is known as White Himal?
Answer: Dhaulagiri

Q35. What animal is has three hearts and blue blood?
Answer: Octopus

Q36. Where is the Bats Conservation Protection Area in Nepal?
Answer: Kapilvastu

Q36. Where is the Bats Conservation Protection Area in Nepal?
Answer: Kapilvastu

Q37. When did Nirmala Pant c*arnage happen in Kanchanpur?
Answer: B.S. 2075 Sauna 10

Q38. Which is the first WiFi-free district of Nepal?
Answer: Magdi

Q39. Which cast is prevalent in the Putpute dance?
Answer: Gurung

Q40. When has the National Sports Council established?
Answer: B.S. 2017 Mansir 20

Q41. Who are the designers of Narayan Hiti palace?
Answer: B. Forn

Q42. Which is the only Terai district which does not touch the Mahendra highway?
Answer: Parsa

Q43. What is the largest human-made lake in Nepal?
Answer: Indrasariwar (Makawanpur)

Q44. Nanda Bhauju lake is located in which district?
Answer: Chitwan

Q45. Which is a famous district for Dhaka’s clothing?
Answer: Palpa

Q46. Which year of Nepal was celebrated as a visit year?
Answer: B.S. 2073

Q47. What are the recent SAARC summit sessions in Nepal?
Answer: Third, eleventh and eighteenth

Q48. What is the institute giving employment to the highest population in the world?
Answer: Indian Railway Service

Q49. What is the nearest airport from Kathmandu?
Answer: Tribhuvan International Airport

Q50. Which is the Nepalese movie kept on the first Internet?
Answer: Badal Pari

Next Post Previous Post
No Comment
Add Comment
comment url